Een goed startpunt om de inzetbaarheid van werknemers te vergroten, is het in kaart brengen en valideren van de huidige vaardigheden en competenties. RBO maakt inzichtelijk wat mensen al kunnen en hoe zij zich verder kunnen ontwikkelen. Met ons uitgebreide aanbod aan testen, assessments, ePortfolio’s en EVC-procedures kunt u de kennis, vaardigheden en competenties van werknemers laten toetsen, vastleggen en valideren.

Toetsen van kennis en competenties

Voor iedere organisatie is het van belang om te weten welke competenties en talenten er nodig zijn om de bedrijfsdoelen te realiseren, welke er al in huis zijn en welke nog ontwikkeld moeten worden. RBO biedt verschillende tools om aanwezige kennis, vaardigheden en competenties te toetsen en vast te leggen.

Valideren van ervaring

Na verloop van jaren weten en kunnen mensen vaak meer dan hun diploma's aantonen. RBO biedt verschillende procedures om werk- en leerervaring te erkennen en te valideren. Dat is bijvoorbeeld interessant wanneer bepaalde werkzaamheden een hoger diploma vereisen. Met een validatietraject kost aanvullende scholing namelijk minder tijd en geld. Validatie van werkervaring kan ook worden ingezet om het medewerkersniveau vast te stellen ten opzichte van de organisatiestrategie.

Persoonlijk ontwikkeladvies

Indien gewenst, geven wij een persoonlijk ontwikkeladvies. Dit advies kan tot stand komen op basis van onze testen, assessments of EVC-procedures, of op basis van een persoonlijk scholingsadviesgesprek.