Een gezonde medewerker heeft meer energie om zijn werk te doen. Dat geldt niet alleen voor de fysieke kant, maar juist ook voor de geestelijke. Steeds vaker zie je dat mensen kampen met geestelijke gezondheidsklachten door stress en werkdruk.

Een medewerker die minder gezond is, zal vaker ziek zijn en zijn werk minder goed kunnen doen. Daarom is het belangrijk om als werkgever aandacht te hebben voor de gezondheid van je medewerkers.

Dat begint met bewustwording. Door te laten zien wat het belang is van een gezonde levensstijl, kun je medewerkers in beweging krijgen. Daarbij helpt het als je ze ondersteunt, bijvoorbeeld door ze te helpen met roken te stoppen of meer te sporten.

Healthy lifestyle concept, clean food good health dietary in heart dish with sporty gym aerobic body exercise workout training class equipment, weight scale and sports shoes in fitness center

3 aandachtsgebieden

Er zijn ruwweg 3 aandachtsgebieden als het gaat om de gezondheid en energie van je werknemers.

De eerste, en misschien wel belangrijkste, is de levensstijl. Als iemand slecht eet, veel alcohol drinkt of nauwelijks beweegt, zal zijn gezondheid daaronder lijden.

Het tweede aandachtsgebied gaat over de zwaarte van het werk. Moet jouw medewerker veel zware dingen tillen of werkt hij met chemische stoffen? Dan kan dat ten koste gaan van zijn gezondheid en dus zijn duurzame inzetbaarheid.

Ten derde moet er aandacht zijn voor de organisatie van het werk. Te lange werkdagen en veel moeten overwerken zijn bijvoorbeeld belangrijke aanjagers van geestelijke gezondheidsproblemen. Lees meer over werk-privébalans.

Wat doen wij?

RBO kan je helpen in kaart te brengen hoe het met de gezondheid van je medewerkers gesteld is. Dat doen we bijvoorbeeld met gezondheidschecks, maar ook met vragenlijsten en interviews. We komen erachter of je medewerkers energie krijgen van hun werk.

Daarnaast kunnen we je vertellen op welke manier jij meer aandacht kunt schenken aan dit thema, zodat jouw medewerker gezond en vol energie voor je blijven werken. We dragen concrete ideeën aan op maat voor jouw organisatie om de gezondheid van je medewerkers te bevorderen.

Wat kunnen wij voor jou doen?