Met onze coachingstrajecten ondersteunen we jou in je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Coaching kan jou bijvoorbeeld helpen als jouw huidige positie verandert of er andere eisen aan je gesteld worden. Of als je liever iets anders gaat doen. Samen met één van onze specialisten ga je op zoek naar de antwoorden op jouw coachingsvragen.

We helpen je bij het doorontwikkelen van de vaardigheden en competenties die je voor je werk nodig hebt. Ook kijken we naar je drijfveren en talenten en hoe je die het beste kunt inzetten. Coaching zorgt niet alleen voor betere prestaties, maar ook voor meer voldoening en een betere balans tussen werk en privé.

overleg bij bord met post-it

Zo verloopt het coachingstraject

Tijdens een intakegesprek bespreken we de zaken waar je tegenaan loopt en de vragen die je hebt. Ook kijken we naar wat je wilt bereiken met het traject.

Op basis van de intake maken we een persoonlijk plan. Daarbij zijn twee mogelijkheden:  

  1. In het persoonlijk plan maken tests of assessments onderdeel uit van de vragen: wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Vervolgens wordt bepaald wat je zoekplan wordt en hoe wij jou daarbij kunnen ondersteunen.
  2. We hanteren de zogenaamde Loopbaantrechtermethode. Dit is een beproefde methode om via een aantal persoonlijke interviews en methodieken te kijken naar jouw levensloop, jouw interesses, jouw kwaliteiten en jouw wensen. Deze benadering is geschikt voor jou als je liever geen tests doet, maar via gesprekken tot inzichten wilt komen.

Afhankelijk van jouw wensen en situatie, bestaat een loopbaantraject uit ongeveer 4 tot 6 bijeenkomsten.

 

 

Meer weten?

Wil je meer weten over onze loopbaandienstverlening? Neem dan contact met ons op. Eén van onze adviseurs helpt je graag verder.