Over het belang van scholing hoeven we niets meer te zeggen. Of het nu voor medewerkers binnen je organisatie is, of voor werkzoekenden binnen de gemeente waar je voor werkt: iedereen is gebaat bij de juiste scholing. Helaas is het vinden van de juiste opleiding, cursus of training niet altijd eenvoudig, of ontbreekt het je simpelweg aan de tijd om alle mogelijkheden op een rij te krijgen.

Het liefst werk je samen met een expert die met jouw scholingsvraag aan de slag gaat. Een partij die de scholingsmarkt kent en op basis van jouw wensen en eisen de meest passende en geschikte opleiding vindt. Een partij bovendien die met je meedenkt en je op allerlei vlakken het werk uit handen kan nemen.

RBO: scholingsmakelaar met een groot netwerk

In de afgelopen jaren heeft RBO als scholingsmakelaar al veel gemeenten en organisaties ondersteund. We brengen vraag naar en aanbod van scholing bij elkaar en kunnen daarna nog verschillende rollen vervullen.

Leg je een scholingsvraag bij ons neer, dan leidt dat in eerste instantie altijd tot een advies. We kunnen werken met een hele algemene of juist specifieke scholingsvraag voor een individuele medewerker of een groep. Gemeenten helpen we door de juiste scholing te zoeken voor mensen in de bijstand. We doen in dat geval ook vaak een offertevergelijking, omdat je als gemeente gebonden bent aan bepaalde voorwaarden en marktconformiteiteisen.

Zodra je scholing hebt gekozen, kunnen we de deelnemers voor je inschrijven. Eventueel kunnen we ook reiskosten uitbetalen, facturen van de opleider voldoen en zelfs een vinger aan de pols houden bij de opleider om de voortgang te bewaken.

Eigen portal voor scholing

RBO kan ook ondersteunen bij het ontwikkelen van een eigen scholingsportal, waarbij deelnemers zelf het aanbod kunnen bekijken en zich kunnen inschrijven.

Meer weten?

Als scholingsmakelaar bieden we maatwerk aan, zodat we altijd de scholing vinden die past bij jouw vraag of uitdaging. We horen dan ook graag wat je in gedachten hebt, neem je contact met ons op ?