Het leven gaat steeds sneller en wordt steeds drukker. Als we willen, zijn we 24/7 bereikbaar. Hierdoor wordt het ook moeilijker om een goede balans te vinden tussen werk en privé. In de praktijk zien we dit vooral terug in bijvoorbeeld burnouts, die vaker en op jongere leeftijd voorkomen.

Een verstoorde balans tussen werk en privé leidt tot stress. En stress zorgt vervolgens weer voor het uitvallen van medewerkers. Zaken als thuiswerken en het ontvangen van werkmails op een smartphone zorgen ervoor dat grenzen nog verder vervagen.

Een balans werkt 2 kanten op: is iemand thuis in z’n element, dan kan hij op het werk beter functioneren. Is het werk leuk en geeft het energie, dan is de werknemer thuis ook beter op z’n plek. Het belangrijkste is om het gesprek met de medewerker aan te gaan, om er zo achter te komen hoe hij de werk-privébalans ervaart.

balans tussen werk en prive

Aandachtspunten

Er zijn signalen die je als werkgever kunnen opvallen waar een verstoorde balans uit blijkt. Let bijvoorbeeld op als de medewerker:

  • minder betrokken is bij organisatie;
  • de organisatie wil verlaten;
  • slechter presteert;
  • symptomen van een burnout vertoont.

Overdreven hard en lang werken is ook een belangrijk aandachtspunt bij een verstoorde balans. Om een verstoorde balans te herstellen, is meestal maatwerk nodig.

Wat doen wij?

Hoe goed je ook op de signalen let, uiteindelijk weet jouw medewerker het beste hoe de balans is en hoe deze eventueel verbeterd kan worden. Daarom gaat RBO in gesprek met je medewerkers. Dat kan over alle geledingen van de organisatie, maar we kunnen ook specifiek met 1 medewerker aan de slag gaan. De aanpak van een verstoorde werk-privébalans zal meestal toch op persoonlijk niveau moeten plaatsvinden, omdat iedereen in een andere situatie zit en andere verwachtingen heeft. Met verschillende workshops en cursussen helpen wij je medewerker terug in het zadel.

Wat kunnen wij voor jou doen?