Hoe prikkel je werknemers om hun inzetbaarheid op peil te houden en actief aan de slag te gaan met hun eigen loopbaan en persoonlijke ontwikkeling? Het creëren van bewustwording en betrokkenheid is daarvoor een belangrijke eerste stap. OTIB, het O&O-fonds voor het Technisch Installatiebedrijf, organiseert in het hele land workshops om werknemers bewust te maken van hun ontwikkelmogelijkheden. Met aanvullende loopbaanadviesgesprekken, cursussen en trainingen worden ze direct op weg geholpen om hun ambities te realiseren. RBO-adviseurs Atty van der Mark en Dorathe bij ’t Werk begeleiden de deelnemers daarbij.

Voor technische bedrijven is het erg belangrijk dat medewerkers hun kennis en vaardigheden op peil houden. De technische ontwikkelingen gaan razendsnel en daarom is kennis van nu al snel verouderd. O&O-fonds OTIB ondersteunt bedrijven met een breed pakket aan loopbaanactiviteiten en workshops waarin de persoonlijke ontwikkeling van werknemers centraal staat. Eén van die workshops is “Sterk in je Werk”.

Aan de slag met loopbaanwensen en ambities

In “Sterk in je Werk” gaan werknemers in de leeftijd van 26 tot en met 50 jaar actief aan de slag met hun loopbaanwensen en ambities. Ze staan stil bij de competenties, kwaliteiten en kennis die ze al in huis hebben en ontdekken hun persoonlijke groeimogelijkheden. Na de workshop hebben ze hun wensen en mogelijkheden voor verdere ontwikkeling in kaart gebracht en concrete actiepunten benoemd.

RBO-adviseurs geven ontwikkelcoaching

RBO-adviseurs Atty van der Mark en Dorathe bij ’t Werk begeleiden de deelnemers bij het zetten van vervolgstappen. Als ontwikkelcoaches voeren zij een of twee gesprekken met de deelnemers om hen te adviseren over cursussen en trainingen die passen bij hun ambities. De deelnemers ontvangen een waardebon van vijfhonderd euro die ze direct kunnen besteden aan scholing.

Ervaringen zijn positief

Michel Willems, projectmanager bij OTIB, vertelt: “We krijgen zeer positieve reacties van de deelnemers. De workshop biedt ze goede handvatten om hun waarde voor het bedrijf te vergroten. Deelnemers geven aan dat ze dankzij de workshop zichzelf hebben ontdekt en nu precies weten wat hen te doen staat. Een mooi resultaat, want dat is waar we het voor doen.”

Wat doet RBO nog meer

RBO ondersteunt OTIB daarnaast bij de uitvoering van diverse andere loopbaanactiviteiten, zoals het adviseren van bedrijven op het gebied van EVC. In het OTIB-project “Samen Ontwikkelen” begeleiden we bedrijven bij het vormgeven van structureel loopbaanbeleid.

Meer informatie

Wilt u weten hoe u uw eigen werknemers kunt helpen om hun inzetbaarheid te vergroten? Of wilt u meer weten over dit specifieke project? Neem dan contact op met Atty van der Mark van RBO op telefoonnummer 050-5262900 of per e-mail: a.vandermark@rbo.nl